Glas en Lood
Voor glas en lood-projecten werken wij in opdracht, maar het is ook mogelijk dat u bij ons zelf uw glas en lood-project komt maken.

Wij helpen u dan met het ontwerp, maar ook met het maken van uw project.
Bij ons kunt u uw raam (of andere items) maken in de glas-IN-lood-stijl, maar in werkelijkheid is het glas-EN-lood. Wij solderen namelijk geen lood en losse glasdelen, maar wij werken met een raam of ruit (glas), waarop loodband wordt geplakt. Dit werkt veel fijner dan met glas en lood; u hoeft dus geen glas te slijpen en lood te solderen, maar door het loodband te plakken op de ruit, kunt u allerlei vormen creëeren, zonder allerlei moeilijke handelingen te moeten doen met glas en lood (wat overigens ook veel meer rommel en stof geeft dan dit)!

  

De ramen kunnen ook, zoals échte glas-in-lood ramen, worden gecombineerd met losse glasvormen. Bovenstaand ziet u een voorbeeld (rechts); de vier "gepunte" middenstukken zijn van geslepen glas, welke onzichtbaar worden gemonteerd op de ramen. Het resultaat is verbluffend!

Naast glas kunt u deze techniek ook toepassen op "sheets". Dat is dun, plastic materiaal, wat u in allerlei vormen kunt knippen, waardoor u ontelbare vormen kunt maken.
Wat te denken van een leuke "glas-en-lood" raamhanger van bijvoorbeeld het geboortekaartje van uw (klein)kind? Dit kan met zuignapjes op de deur of het raam van zijn of haar babykamertje worden gehangen. Of een leuke raamhanger in de vorm van Winny de Pooh of Knorretje voor in de auto of de kinderkamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wilt u eens komen kijken naar hoe wij te werk gaan? Dat kan!
U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen! Wel van te voren graag even een afspraak maken, dan hebben wij zeker alle tijd om u te laten zien wat de mogelijkheden zijn!

Graag tot ziens!